Saab viser sin nye SUV i New York

Saab vil være med i konkurransen i det mest voksende segmentet. 9-7x blir en stor bil med mye utstyr og vil kun leveres med en sekssylindret og en åttesylindret motor.

Publisert
Sist oppdatert
Saab viser sin nye SUV i New York

Saab viser sin nye SUV i New York

 1. Store bilder


Flere og flere kjøper SUV og Saab har funnet ut at 39 porsent av Saab-kundene allerede har en SUV i hustanden og 30 prosent av alle de som forlater Saab til fordel for et annet merke, kjøper en SUV.

Stor og sterk

Det er sikkert at dette blir en bil som rommer fem mennesker og mye bagasje. Det står ikke noe om at dette blir en syvseter, men det burde være plass. Bilen 4,91 meter lang og akselavstanden er 2,87 meter. Med V8-motor kan den trekke tilhenger med en totalvekt på 2.948 kilo fra et intgrert tilhengerfeste.

9-7x leveres med et system som leverer firehjulsdrift ved behov. Bak er det i tillegg differensialbrems. 9-7X ruller på dekk i dimensjonen 255/55-18. Det er i første omgang snakk om to motorer. Den minste blir en rekkesekser med et slagvolum på 4,2 liter. Den yter 275 hestekrefter og 372 newtonmeter. Den store motoren en V8-motor med totalt slagvolum på 5,3 liter. Den yter 300 hestekrefter og 447 newtonmeter.

Salget av bilen starter i 2005 og det uklart om den kommer til Europa.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Saab-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer