Saab XWD prøvekjørt

Har du hørt om krysshjulsdrift? Nytt for oss også...

Publisert
Sist oppdatert

LE CASTELLET (DinSide Motor): Det var på Paul Ricard-banen nær Marseille at en rad svartglinsende og hissig utseende Saab 9-3 Turbo X åpenbarte seg for oss. Anledningen var presentasjonen av Saabs nye firehjulsdriftssystem, XWD eller cross-wheel drive.

"Black Turbo" og Aero

Vi fikk prøve det nye systemet en stakket stund, i to varianter. I denne omgang kommer XWD på to heftige 9-3-utgaver: Den gjenfødte legenden - som Saab ynder å presentere den - Turbo X, og Aero XWD. Det dreier seg om et aktivt firehjulssystem utviklet spesielt for chassiset til Saab 9-3. Vi prøvekjørte førstnevnte på Formel 1-testbanen Paul Ricard i Le Castellet, og deretter gikk turen på til dels pittoreske provencalske veier i 9-3 Aero XWD.

2.8 V6

Både i Turbo X og i Aero XWD er kraftkilden en 2,8-liters V6 turbomotor som yter 280 hk og et maksimalt dreiemoment på 400 newtonmeter mellom 2.150 o/min og 4.500 o/min. For ordens skyld: Toppfarten er 250 km/t både for sedan og stasjonsvogn; 0-100 tar 5,7 sekunder med sedanen og 5,9 sekunder med stasjonsvognen SportCombi, som har en mer flyttebil-lignende profil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer