Ny SUV fra Mercedes - GLB

Særlig én ting vekker oppsikt

Med nye GLB tetter Mercedes-Benz et hull i modellrekken sin ... eller gjør de egentlig det?

RØFF I KANTENE: Nye Mercedes-Benz GLB kommer til Norge til høsten, og kompletterer dermed Mercedes' SUV-utvalg - med en litt annerledes vri. Foto: Daimler AG
RØFF I KANTENE: Nye Mercedes-Benz GLB kommer til Norge til høsten, og kompletterer dermed Mercedes' SUV-utvalg - med en litt annerledes vri. Foto: Daimler AG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du drar kjensel på bilen på bildene, er ikke det så rart. Vi har omtalt den tidligere, men da var det en såkalt konseptbil, åpenbart beregnet for produksjon ikke svært lenge etter. Og nå er det bekreftet.

Tilbys som 7-seter

Det som også bekreftes, er at den nye modellen faktisk kommer med en tredje seterad. Ja, du leser riktig: I motsetning til den noe større GLC, blir Mercedes GLB å få som syvseter.

Med andre ord blir GLB noe mer enn bare en konkurrent til BMW X1 og Audi Q3, selv om den størrelsesmessig er i samme segment. GLB måler 463 centimeter i lengden. Den er 183 centimeter bred og 166 centimeter høy. Den nye SUV-en er basert på Mercedes' kompakte plattform, som også brukes i seneste generasjon A- og B-klasse.

Strukket kompaktplattform

I forhold til B-klassen er akselavstanden imidlertid strukket til 283 centimeter - ti centimeter lengre - noe som altså gir den muligheten vi til en viss grad bebreidet B-klassen for å mangle da vi prøvekjørte den, nemlig den tredje seteraden.

Det skal sies at denne nok ikke er beregnet på voksne, og Mercedes presiserer da også at de to setene der bakerst kan brukes av personer som er «opptil 168 centimeter» høye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer