Saktegående miljøbiler

Det finnes flere tilnærminger til lavere utslipp. Noen bruker teknologi og andre struper motorene for effekt.

Saktegående miljøbiler
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det ikke frister skal vi forsøke å være litt nyansert. Det finnes en rekke biler som har de samme ytelsene som disse to populære familiebilene, Volkswagen Passat 1,6 Bluemotion og Volvo V70 1,6 DRVIé. I mindre biler med et annet bruksmønster enn store stasjonsvogner er det til og med greit.

Store og billige

Vi har sagt litt om disse to bilene før og vil oppnå følgende med denne saken. En stor stasjonsvogn er en glimrende bil, særlig når den også er rimelig i innkjøp og har et lavt forbruk blir totalpakken god.

Vi vet også at tilsvarende biler med store nok motorer er populære og at mange liker biler med nok effekt og dreiemoment. Det kan jo alltids diskuteres hvor mye ytelser folk faktisk trenger, men det vi har kjørt av store stasjonsvogner med små motorer har gjort oss skeptiske til om dette er nok.

Alibibiler

Volkswagen Passat 1,6 Bluemotion med 105 hestekrefter og Volvo V70 1,6 DRVIé med 109 hestekrefter befinner seg i grenseland for hva vi mener er brukbart. Passat klarer 0 til 100 på 12,7 sekunder og Volvo bruker 12,8. Noen har da innvendingen at dette ikke er verdens viktigste øvelse. Det er vi i grunn enige i, men ser vi på mellomakselerasjoner, for eksempel fra 80 til 120, blir vi enda mer skeptiske. Volvoen har vi testet, og akselerasjonen i denne fra 80 og oppover er i høyeste grad diskutabel. Vi har absolutt ingen grunn til å tro at Passaten er noe bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer