Saleen S7: Supersport fra Amerika

Saleen S7 ble lansert på hjemmemarkedet over dammen tidligere denne uken. Produsenten sier selv at den er konstruert for å kunne konkurrere med de raskeste og mest luksuriøse sportsbilene i verden.

Publisert

Det skulle da også bare mangle at den ikke skulle kunne hevde seg blant de beste, til den prisen…

7 liter, 550 hester…

At Saleen Inc. I California har greid å konstruere en fartsfylt opplevelse, kan det vel neppe herske noen tvil om. Motorblokken som sitter under panseret, stammer egentlig fra Ford - med visse endringer. Slagvolumet er på 7,0 liter, og sammen med et dreiemoment på 712 Newtonmeter som slår til for fullt ved 4.000 omdreininger i minuttet - må vel dette bare bety fart og spenning. De 550 hestekreftene som kommer ved 6.400 omdreininger i minuttet, gjør nok ikke vondt verre…

Opp-ned fra 256 km/t

Alle disse kreftene skal altså få S7 opp i 96 kilometer i timen fra stillestående, på under fire sekunder. Etter sigende skal sportsbilen også kunne kjøres opp ned - altså med hjulene i taket - fra 256 kilometer i timen på grunn av marktrykket spoilere genererer. Dette gjør imidlertid F1-biler allerede fra 120 kilometer i timen, men så er jo S7 en gatebil også. Toppfarten er 320 kilometer i timen.

Videofilming

Innvendig finner man også en del attråverdige detaljer - som videokamera bak på bilen som sender det som skjer bak bilen, til en skjerm i kupeen. Dessuten skinn på girspak og ratt - som i og for seg ikke er så unikt - men rattet kan i tillegg tas av og settes på ved et enkelt håndgrep, for å lette inn- og utstigning av bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer