Ferraris første SUV

Salget eksploderte

Den koster fire millioner, men da Ferrari fortalte at deres første SUV vil få en V12-motor, eksploderte salget.

FERRARIS FØRSTE SUV: Ferrari Purosangue har avansert firehjulstrekk og høy bakkeklaring, men med en pris på fire millioner kroner før avgifter, er den kanskje ikke en bil du tar ut i terrenget med god samvittighet. Foto: Ferrari
FERRARIS FØRSTE SUV: Ferrari Purosangue har avansert firehjulstrekk og høy bakkeklaring, men med en pris på fire millioner kroner før avgifter, er den kanskje ikke en bil du tar ut i terrenget med god samvittighet. Foto: Ferrari Vis mer
Publisert

Ferrari er kjent for sine raske sportsbiler. Det er ikke mange år siden vi snakket med Ferrari-sjefen og han sa at det aldri ville komme på tale for fabrikken å bygge en familiebil.

Nå har det skjedd.

Med det vanskelige navnet Purosangue er den Ferraris første firedørs familiebil; til og med en SUV.

For konkurrenter som Aston Martin, Bentley og Lamborghini har SUV-er blitt bestselgere. Slik blir det ikke for Ferrari, ifølge markedssjef Enrico Galliera.

Under et pressemøte nylig fortalte han at interessen for bilen har vært så stor og forhåndsbestillingene så mange at de snart må lukke ordrebøkene.

Slutt å kjøpe

Ferrari ønsker rett og slett ikke å selge så mange biler som de kunne ha gjort.

- Vi risikerer å ikke kunne tilfredsstille alle de som ønsker seg en Purosangue. Etter at vi fortalte at bilen får en V12-motor, har forhåndsbestillingen strømmet inn i stort antall. Vi må beskytte eksklusiviteten til merket vårt. Derfor ønsker vi fortsatt å begrense antall biler vi bygger hvert år. Og vi ønsker at våre sportsbiler skal være det første alle forbinder med Ferrari, sa Galliera.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer