Ferraris første SUV

Salget eksploderte

Den koster fire millioner, men da Ferrari fortalte at deres første SUV vil få en V12-motor, eksploderte salget.

FERRARIS FØRSTE SUV: Ferrari Purosangue har avansert firehjulstrekk og høy bakkeklaring, men med en pris på fire millioner kroner før avgifter, er den kanskje ikke en bil du tar ut i terrenget med god samvittighet. Foto: Ferrari
FERRARIS FØRSTE SUV: Ferrari Purosangue har avansert firehjulstrekk og høy bakkeklaring, men med en pris på fire millioner kroner før avgifter, er den kanskje ikke en bil du tar ut i terrenget med god samvittighet. Foto: Ferrari Vis mer
Publisert

Ferrari er kjent for sine raske sportsbiler. Det er ikke mange år siden vi snakket med Ferrari-sjefen og han sa at det aldri ville komme på tale for fabrikken å bygge en familiebil.

Nå har det skjedd.

Med det vanskelige navnet Purosangue er den Ferraris første firedørs familiebil; til og med en SUV.

For konkurrenter som Aston Martin, Bentley og Lamborghini har SUV-er blitt bestselgere. Slik blir det ikke for Ferrari, ifølge markedssjef Enrico Galliera.

Under et pressemøte nylig fortalte han at interessen for bilen har vært så stor og forhåndsbestillingene så mange at de snart må lukke ordrebøkene.

Slutt å kjøpe

Ferrari ønsker rett og slett ikke å selge så mange biler som de kunne ha gjort.

FAMILIE-RACER: Purosangue har fire dører, fire seter og ganske stort bagasjerom. Med en råsterk V12-motor, er dette er en familiebil med racerbil-ytelser. Foto: Ferrari
FAMILIE-RACER: Purosangue har fire dører, fire seter og ganske stort bagasjerom. Med en råsterk V12-motor, er dette er en familiebil med racerbil-ytelser. Foto: Ferrari Vis mer

- Vi risikerer å ikke kunne tilfredsstille alle de som ønsker seg en Purosangue. Etter at vi fortalte at bilen får en V12-motor, har forhåndsbestillingen strømmet inn i stort antall. Vi må beskytte eksklusiviteten til merket vårt. Derfor ønsker vi fortsatt å begrense antall biler vi bygger hvert år. Og vi ønsker at våre sportsbiler skal være det første alle forbinder med Ferrari, sa Galliera.

Fire millioner før avgift

I motsetning til konkurrentene har Ferrari nemlig erklært at produksjonen av denne SUV-en bare skal legge beslag på 20 prosent av kapasiteten på fabrikken.

Den er på rundt 15 000 biler i året totalt. Det kan bety at det bare vil bli bygget 3000 Purosangue i året.

Det som imidlertid er klart, er at dette blir en familiebil utenom det vanlige. For det første er det prisen, som blir på 390 000 euro, eller rundt fire millioner kroner. Det er før norske avgifter, dersom noen av bilene havner her. Det gjør de sikkert, for det finnes Ferrari-fans med såpas mye penger også i Norge.

FOR MANGE KUNDER: Det er ikke mange bilprodusenter som stenger ordrebøkene fordi de ikke ønsker flere kunder. Slik er det med Ferrari når det gjelder Purosangue. «Vi må beskytte eksklusiviteten til merket vårt. Derfor ønsker vi å begrense antall biler vi bygger hvert år», sier markedssjefen. Foto: Ferrarii
FOR MANGE KUNDER: Det er ikke mange bilprodusenter som stenger ordrebøkene fordi de ikke ønsker flere kunder. Slik er det med Ferrari når det gjelder Purosangue. «Vi må beskytte eksklusiviteten til merket vårt. Derfor ønsker vi å begrense antall biler vi bygger hvert år», sier markedssjefen. Foto: Ferrarii Vis mer

Familie-racer

Bilen har fire dører, fire seter og selvfølgelig firehjulstrekk. Motoren, som sitter rett bak forakselen, har altså 12 sylindrer i V-form og yter 724 hester. Den sørger for at 0-100 km/t går unna på 3,3 sekunder og 0-200 km/t på rett over ti sekunder.

Og ja, Ferrari Purosangue har bagasjerom. Det er på 473 liter, noe som faktisk er greit for en familie. Barnefamilie? Da er det vel snakk om takboks uansett.

Tekniske data Ferrari Purosangue

Lengde/bredde/høyde cm497/203/159
Motor typeV12 bensin/6496 ccm
Ytelse kW/hk533/724
Dreiemoment716 Nm/6250 omdr
Gir8 trinn dobbeltkløtsj
DrivhjulFirehjulstrekk
0-100 km/t sek.3,3
0-200 km/t sek10,6
Toppfart km/t312
Bagasjerom lit.473
Pris euro390 000,-

Kilde: Ferrari

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer