Salsa ble Seat Leon

Til tross for en stor satsing ble aldri Seat noe stort merke i Norge. Det sportslige imaget til flere av de tøffe Seat-modellene slo aldri helt an, og importøren Harald A. Møller ga fra seg agenturet. Nå kommer en ny Leon som skal erstatte en tøff bil vi har hatt mange fine turer med tidligere.

Publisert
Sist oppdatert

Seat viste en konseptbil i år 2000 som het Salsa. Det er denne som nå har blitt til den nye Leon. Det er også hentet designelementer fra Altea og Toledo. På bildene kan det se ut som Leon er en lekker kupé, men dette er en femdørs kombikupé.

Større

Seat Leon har også blitt større en den nåværende modellen. Lengden har økt med 13,2 centimeter til 4,32 meter og bredden har økt med 2,6 centimeter til 1,77 meter. Innvendig burde dette sammen med 6,5 centimeter lengre akselavstand bidra til mye bedre plass.

Bagasjerommet rommer 341 liter.

Fire motorer

Leon vil lanseres med fire motorer. Det er to dieselmotorer og to bensinmotorer. Bensinmotorene blir en 1,6-liter med 102 hestekrefter og en 2-liter med 150. Dieselkundene vil kunne velge mellom en 1,9-liter med 105 hestekrefter og en 2-liter med 140. De to minste motorene vil få femtrinns girkasse, mens de to største får sekstrinns kasser. Den største bensinmotoren vil også kunne leveres med automatgir, og den største dieselmotoren blir foreløpig den eneste motoren som blir tilgjengelig med den imponerende DSG-kassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer