Sammendrag og konklusjon

Skal du kjøpe sedan, spør etter VDA V210-tallene. Skal du kjøpe stasjonsvogn, spør etter VDA 211 og 212.

Publisert
Sist oppdatert
VDA V210: Skal du kjøpe sedan, spør etter V210-tallene.
VDA V210: Skal du kjøpe sedan, spør etter V210-tallene. Vis mer


I utgangspunktet kan du ikke stole på tallene produsentene eller de norske importørene oppgir. Mange oppgir tall basert på VDA-målinger opp til taket og noen er til og med så freidige at de oppgir SAE-tall.

Sedan

Skal du kjøpe sedan, ber du forhandleren om å gi deg VDA V210-tallene. Hvis du lurer på hvor mye den aktuelle bilen rommer med nedfelte bakseter, finnes det ingen annen utvei enn å måle selv.

Stasjonsvogn, kombi og fleksi

Skal du kjøpe stasjonsvogn, kombikupé eller fleksibil, ber du forhandleren om å gi deg VDA V211-tallet (til baksetene) og V212-tallet (til forsetene). Hvis det er snakk om en varebil, ber du om V214-tallet (bak forsetene, opp til taket).

Flerbruksbil

Skal du kjøpe fleksibil eller flerbruksbil med tre seterader, ber du om V213-tallet (til tredje seterad), V211-tallet (til andre seterad) og V212-tallet (til forsetene).

Kilder: Kurt Falk (Volvo Car Corporation), Roar Kvernhusengen (Volvo Personbiler Norge), Christian Bech (Think Nordic), Steinar Øien (Toyota Norge)Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer