Varsler storkontroller av mobil- og beltebruk i bil

Sammenligner mobil-brukerne med fyllekjørere

Denne uka blir det kontroller i hele landet. NAF langer ut mot de som kjører bil med mobiltelefon i hånda.

VARSLER STORKONTROLLER: Onsdag og resten av denne uka har politiet ekstra fokus på trafikksikkerhet, mobiltelefon- og beltebruk på veien. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
VARSLER STORKONTROLLER: Onsdag og resten av denne uka har politiet ekstra fokus på trafikksikkerhet, mobiltelefon- og beltebruk på veien. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå har vi kontroller over hele landet, sier assisterende sjef Roar Skjelbred Larsen i Utryknings-politiet (UP) til Dinside.

Denne uka har nemlig politiet, UP, Vegvesenet og flere norske aktører, som Trygg Trafikk, NAF og Motorførernes Avholdsforbund (MA), rettet et spesielt fokus på beltebruk og uoppmerksomhet i trafikken. Det vil bilistene få merke ekstra godt, i form av kontroller.

Det er som Dinside nylig skrev store mørketall knyttet til mobilbruk i bil og ulykker. Siden 2005 har 46 mennesker omkommet i ulykker der Statens vegvesens ulykkes-gruppe (UAG) mener mobiltelefonen var en medvirkende årsak til ulykken.

Alvorlige ulykker

Dermed oppfordrer UP denne uka:

«Legg vekk mobiltelefonen når du kjører, og vær oppmerksom, og selvsagt bruker alle i kjøretøyet bilbelte. Dermed bidrar du til å redde liv i trafikken», skriver de på sin Facebook-side.

- Sjåførers feil bruk av mobiltelefon, betjening av radio eller annen uoppmerksomhet, er medvirkende årsak til mange alvorlige ulykker, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Det er forslag om å stramme inn sanksjonene ved ulovlig bruk av mobiltelefon i bil. De som blir tatt denne uka vil slippe billig unna med et forelegg på 1.700 kroner. De som blir tatt for manglende bilbelte får et tilsvarende forelegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer