Ny kvalitetsstudie vekker oppsikt

Samtlige merker testet: BMW med flest feil

J.D. Power har nettopp publisert en ny rangering av de mest driftssikre bilmerkene. Der havner BMW på en oppsiktsvekkende sisteplass - bak Fiat!

OVERRASKER MED JUMBOPLASS: J.D. Powers årlige driftssikkerhetsstudie har tatt for seg innrapporterte feil på over 11.000 biler i Storbritannia. Flest feil av alle har BMW, og kommer sist på rankinglisten - bak Fiat! Foto: Knut Moberg
OVERRASKER MED JUMBOPLASS: J.D. Powers årlige driftssikkerhetsstudie har tatt for seg innrapporterte feil på over 11.000 biler i Storbritannia. Flest feil av alle har BMW, og kommer sist på rankinglisten - bak Fiat! Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert

J.D. Power har, på femte året, publisert sin rangering over bilmerker basert på driftssikkerhet. Nøkkelindeksen her er PP100, som betyr problemer per 100 biler. Med andre ord: Jo lavere poengsum, desto høyere driftssikkerhet har bilene.

Studien, som er gjennomført fra november 2018 til og med januar i år, er basert på svar fra 11.530 eiere av biler registrert nye fra november 2015 til og med januar 2018 - altså i hovedsak biler fra 2016 og -17.

Feil og mangler

Bileierne har rapportert inn feil de har opplevd med sine biler i løpet av de siste tolv månedene.

Problemene som måles er både ting som går i stykker eller ikke virker («defekt-problemer»), og elementer som ikke virker etter forventningene eller gir en dårlig opplevd brukeropplevelse («funksjons-problemer»).

Peugeot best ut

Når alle problemområder er talt opp og innrapporterte feil fordelt, rangeres bilmerkene etter den berømmelige PP100. Og i 2019-studien er det altså Peugeot som kommer best ut, med 77 feil per 100 biler. Skoda, på andre plass, har 88 feil, etterfulgt av Hyundai med 90.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer