Mercedes utfordrer Tesla:

Satser 90 milliarder på elbil

Mercedes-Benz fokuserer på å utvikle EQ-flåten.

UTFORDRER TESLA: Daimler og Mercedes-Benz vil bruke over 90 milliarder kroner på en rekke EQ- og Smart-biler. Foto: Jamieson Pothecary
UTFORDRER TESLA: Daimler og Mercedes-Benz vil bruke over 90 milliarder kroner på en rekke EQ- og Smart-biler. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som Dinside skrev onsdag har flere av de store bilkonsernene gått sammen for å utvikle et stort og rekordraskt ladenettverk for elbil i Europa.

I den sammenheng informerte Daimler- og Mercedes-Benz-sjef Dieter Zetsche at de har satt seg som mål å lansere minimum ti helelektriske personbiler innen 2025.

I et annet intervju, publisert i Stuttgart Zeitung 25. november, avslørte leder for forskning og utvikling Thomas Weber hva satsningen skal koste for det tyske bilkonsernet:

10 milliarder euro - eller oppunder 91 milliarder norske kroner - vil Daimler bruke på elbil satsningen sin fram til 2025.

– Alle disse bilene skal være basert på samme arkitektur, forteller Weber.

– Framtida er elektrisk

Rekken av elbil-nyheter den siste tiden har gitt Elbilforeningen i Norge blod på tann. De mener ingen bilprodusenter lenger kan sitte stille og håpe at elbilbølgen skal flate ut.

– Signalene fra Mercedes-Benz virker meget seriøse. Når vi ser dem i sammenheng med den ferske nyheten om utbygging av 400 nye og meget raske hurtigladestasjoner i Europa, viser det at framtida er elektrisk – også for de tradisjonelle bilprodusentene. Alternativet er å gå inn i historien, sier kommunikasjonsrådgiver Ståle Frydenlund i Norsk Elbilforening til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer