Satser med helt ny Renault Mégane

Den har ikke vært særlig synlig på norske veier på en god stund. Kan den nye endre på det?

KOMPAKT NYKOMMER: Helt ny Renault Mégane - det betyr nok en nyhet i Golf-klassen og vil konkurrere med Opel Astra, som også ble lansert på bilmessen i Frankfurt. Foto: RENAULT
KOMPAKT NYKOMMER: Helt ny Renault Mégane - det betyr nok en nyhet i Golf-klassen og vil konkurrere med Opel Astra, som også ble lansert på bilmessen i Frankfurt. Foto: RENAULT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renault Mégane har lenge vært en suksess i Europa - men ikke i Norge, hvor Renault generelt har slitt lenge, helt til trenden snudde for et par år siden og gjorde merket til et av dem som øker mest i markedet. I løpet av de tre første kvartalene i 2012 hadde de solgt 522 biler, tilsvarende i 2015 er 1.948 og Renault har gått forbi merker som Honda, Citroën og Hyundai .

Og mens dette er mest takket være modeller som elbilen Zoe og mini-crossoveren Captur, ser det lyst ut fremover med attraktive nye modeller på markedet. SUV-en Kadjar er blitt godt mottatt og nå er mellomklasse-familiebilen Talisman rett rundt hjørnet.

Og nå altså, Mégane, som stiller i den konkurranseutsatte «Golf-klassen» der den blant annet vil konkurrere tett mot helt nye Opel Astra.

Friske design-takter

Designmessig er bilen klart i slekt med sin storebror Talisman, som ble lansert som sedan i sommer og som også ble presentert som stasjonsvogn i Frankfurt. Designsjef Laurens van den Acker har satt sitt tydelige preg på merkets design siden fjerde generasjon Clio og det er bred enighet om at det er en klar utvikling til det bedre. Dette innebærer egenartet, skulptural formgivning, dynamiske trekk og tydelig linjeføring som gir modellene en klar identitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer