Volvos nye elbil

Satser mot 1000 kilometer

Neste år kommer Volvos nye, store elbil. Fabrikken sikter mot 1000 kilometer rekkevidde og denne konsept-bilen viser hva fabrikken tenker om utseendet.

ERSTATTER XC90: Det er klart at dagens store Volvo-SUV XC90 ikke vil få en tredje generasjon. Den erstattes av denne store elektriske bilen, som lanseres neste år. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

Volvos plan er å lansere en ren elbil hvert år fram til 2025, da 50 prosent av deres totalsalg i verden skal være rene elbiler. I 2030 er det helt slutt på bensin- og dieselbiler fra den svenske produsenten.

- For at vi fortsatt skal være konkurransedyktige og ha penger til å utvikle nye modeller og ny teknologi, velger vi å ikke investere mer i bensin og diesel. Vi har valgt å investere i framtiden – det vil si elbiler, sier Volvo-sjef Håkan Samuelsson.

Ny baby, nytt navn

I fjor høst lanserte Volvo sin elektriske XC40 og til høsten kommer kupé-utgaven C40.

Neste modell ut er altså en stor elbil, som blir en erstatter til XC90. Samtidig skal Volvo gi bilen et ordentlig navn, ikke bare en kombinasjon av bokstaver og tall. Det bekreftet Volvo-sjefen da Concept Recharge ble vist fram.

- Å kalle den «nye XC90» vil bli helt feil, siden den nye elbilen er den første i sitt slag. Den vil få et navn akkurat som en nyfødt baby, sier Samuelsson. Hva navnet på den nye elbil blir, vil han imidlertid ikke røpe ennå.

Spennende utseende

Det er uten tvil en spennende elbil Volvo har på gang. Den skal bygges på en ny plattform dedikert til større elektriske biler. Som vi også kan se på bildene, betyr det lang akselavstand, god plass til batteriet under bilen og stor innvendig plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer