Satser på punkteringssikre dekk

Noen år frem i tid er sannsynligvis alle biler utrustet med en eller annen form for punkteringssikre dekk. Flat-kjørbare dekk byr på en rekke fordeler.

Illustrasjon: Michelin
Illustrasjon: Michelin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg at du punkterer på en fjellovergang, omringet av massivt snøvær og vind med storm i kastene. Eller at leiebilen punkterer akkurat i det mørket faller på og samtidig som du forstår at du har rotet deg inn i Harlem. Tanken på å gå i gang med dekkskift er ikke spesielt fristende?

Kan kjøres flere mil

Dette er bare to eksempler på fordelene med den såkalte run-flat-tire-teknologien. De nye dekkene, som på norsk kan kalles punteringssikre eller flat-kjørbare, kan nemlig kjøres flere mil før de må skiftes. Og de fleste løsningene tillater hastigheter opp mot 80 kilometer i timen, selv etter at de er helt tømt for luft. Dermed kan du komme deg ned fra fjellovergangen eller vekk fra skumle steder - og i stedet overlate bilen til et lyst og oppvarmet verksted.

Økt sikkerhet

Men den aller største fordelene med punkteringssikre dekk er den økte sikkerheten de leverer. Punkteringsfrie dekk beholder så mye av kjøreegenskapene etter en punktering, at risikoen for å kjøre av veien ved punktering nærmest elimineres. Så godt fungerer de nye dekkene etter punktering, at man faktisk er helt avhengig av en dekktrykk-indikator i instrumentpanelet. Ellers risikerer man rett og slett at man ikke oppdager punkteringen før dekket er ødelagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer