Ny bestetid på Nürburgring

Satte en fantastisk rekord

Det er en Porsche 911 GT2 RS MR som står bak bragden. Den forserte det «grønne helvetet», Nürburgring-Nordschleife, på 6:40,3, ny rekord for registrerbare biler.

Satte en fantastisk rekord
Publisert

Aldri før har noen bil som kan registreres for bruk på vei kjørt så fort rundt nordsløyfa på den legendariske banen Nürburgring i Tyskland. Den forrige rekorden for registrerbare biler

Den magiske nye rundetiden er 6 minutter og 40,33 sekunder.

Rekordrunden kan du se nedenfor:

Se Porsche 911 GT2 RS MR kjøre rekordrunde på Nürburgring på 6 minutter 40.3 sekunder! Vis mer

Forrige rekord var det en Lamborghini Aventador SVJ som innehadde. Den hadde tiden 6:44,97. Aventadors rekord står for øvrig fortsatt dersom man ekskluderer modifiserte seriebiler, som Porsches rekordbil jo er.

Porsche har ellers også rekorden for ikke-registrerbare biler og har hatt den svært lenge. Den utrolige tiden på 6:11,13 som Stefan Bellof oppnådde i en Porsche 956 under konkurransekjøring i mai 1983, ble omsider pulverisert 35 år senere, i juli i år. Da kjørte en modifisert Porsche 919 (Le Mans LMP1-h-prototype), de 20,6 kilometerne på fabelaktige 5:19,55.

Spesiell 911 GT2

Det er i samarbeid med Manthey-Racing at den Stuttgart-baserte sportsbilprodusenten satte den spektakulære rekorden torsdag den 25. oktober med en Porsche GT2 RS MR, som var spesialpreparert for kjøring på Nürburgring.

700 hester

Maksimal effekt fra den sekssylindrede boksermotoren i den temmelig spesielle 911-en er 700 hestekrefter og bilen er spesialprteparert av ingeniører fra Porsche og Manthey-Racing, et selskap med 160 ansatte som har Porsche på eiersiden og er spesialister på racing med mye erfaring blant annet fra WEC (World Endurance Championship).

TALLENES TALE: Teamet som sto bak den nye Porsche-rekorden på Nürburgring Nordschleife med fører Lars Kern. Foto: Porsche
TALLENES TALE: Teamet som sto bak den nye Porsche-rekorden på Nürburgring Nordschleife med fører Lars Kern. Foto: Porsche Vis mer

Fører av bilen under det vellykkede rekordforsøket var Lars Kern. Han kjørte forresten runden på den utmerkede tiden 6:47,25 allerede i september 2017 med en serie-Porsche GT2 RS.

Bare én sjanse

Det var på hengende håret at rekordforsøket i det hele tatt kunne kjøres den dagen. - Vi holdt øye med været hele dagen og funderte veldig på om en slik rekordkjøring i det hele tatt var mulig, sier Dr. Frank-Steffen Walliser, som er ansvarlig for motorsport og GT-biler hos Porsche.

- Vi ville ikke ha tatt den minste sjanse hvis det hadde vært regnvær eller om banen hadde vært det minste fuktig.

Rekordbilen var utstyrt med et nytt performance kit utviklet av Manthey-Racing og bilen ble satt opp spesifikt for å takle den spesielle layout-en og topografien på Nürburgring-Norschleife.

- Under denne testkjøringen var målet bare å vurdere og måle kjøretøyets potensial en gang til, sier Walliser.

- Resultatet er ganske imponerende. Det er rett og slett en fantastisk tid. Dette viser nok en gang de spennende mulighetene med denne sportsbilen.

ET MONSTER: Rekordbilen, med de to ekstra bokstavene MR, klarer å forbedre tiden til en standard GT2 RS takket være et modifiseringskit utviklet i samarbeid mellom Porsche- og Manthey-Racing-teknikere. 0 til 100 gjør bilen på 2,8 sekunder. Foto: Porsche
ET MONSTER: Rekordbilen, med de to ekstra bokstavene MR, klarer å forbedre tiden til en standard GT2 RS takket være et modifiseringskit utviklet i samarbeid mellom Porsche- og Manthey-Racing-teknikere. 0 til 100 gjør bilen på 2,8 sekunder. Foto: Porsche Vis mer

Spesialistmodifisert

GT2 RS ble lansert på markededet i 2017 som den mest kraftfulle og raskeste 911 til da. I de siste månedene har Porsche-ingeniørene brukt kunnskapen fra utviklingen av 911 RSR og 911 GT3 R racing-bilene kombinert med erfaringen Manthey-Racing har opparbeidet gjennom en rekke vellykkede løp på nordsløyfa.

Målrettede endringer inkluderte chassis og aerodynamikk. Teknikerne fokuserte på egnethet for kjøring på vei til enhver tid. - Å kjøre den var kjempegøy, sier utviklingsingeniør Lars Kern.

31-åringen kjenner «ringen» godt fra både test- og rekordkjøring fra tidligere, samt en hel rekke VLN-løp.

- Balansen i bilen er også svært god med den nye pakken. Jeg behøvde ikke ta de helt store sjansene for å være rask. Men jeg hadde bare ett forsøk, for det begynte allerede å bli mørkt.

Porsche GT2 RS

Det var i juni 2017 at Porsche lanserte sin hittil kraftigste 911 i anledning Googwood-treffet. Den 3,8 liter store boksermotoren produserer 700 hestekrefter og et dreiemoment på 750 newtonmeter.

Toppfart er 340 kilometer i timen og toseteren veier bare 1470 kilo. Med slike fordelaktige forholdstall klarer den 0 til 100 på 2,8 sekunder, som de beste supersportsbilene. Løpsbilen Porsche 935 er basert på GT2 RS.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer