Scion: Nytt bilmerke fra Toyota

Det er ikke hvert år et nytt bilmerke lanseres. I juni kommer imidlertid et splitter nytt merke på markedet - Scion.

Publisert
Sist oppdatert
Scion: Nytt bilmerke fra Toyota

Scion: Nytt bilmerke fra Toyota

  1. Fotoalbum: xB
  2. Fotoalbum: xA


I motsetning til Volkswagen-konsernet, som har ekspandert ved å kjøpe opp eksisterende bilprodusenter, velger Toyota i stedet å satse på helt nye merker. I 1989 kom Lexus, som skulle bli Toyotas vei inn i luksusbil-markedet. Nå kommer altså Scion, som skal fungere som døråpner overfor unge, trendy amerikanere.

xA og xB

De to første modellene er allerede klare og har fått de litt obskure navnene xA og xB. xA er den mest ordinære av de to modellene og kan minne litt om en mellomting mellom en Corolla og en Chrysler PT Cruiser. Bilen er imidlertid kun 391 centimeter lang og dermed omlag 30 centimeter kortere enn en Corolla.

Rette vinkler

Scion: Nytt bilmerke fra Toyota


xB er uten tvil den mest oppsiktsvekkende av de to første Scion-modellene. xB er blant de mest rettvinklede og firkantede bilene vi har sett, og får selv en bil som Suzuki Wagon R til å se strømlinjeformet ut. På bildene kan det se ut som om xB er på størrelse med en Volkswagen Transporter, men det er den overhodet ikke. Ifølge Toyota er bilen kun 394 centimeter lang, altså omlag som en Seat Ibiza. Med sine 164 centimeter er bilen imidlertid langt høyere enn normale biler. xB kjennetegnes i tillegg ved svært korte overheng og at hjulbuene nærmest omslutter hjulene.

108 hestekrefter

Begge de to modellene vil være forhjulsdrevne og begge vil kun bli tilgjengelig med ett motoralternativ. Drivkilden er en 1,5 liters bensinmotor med 16 ventiler og variable ventiltider. Motoren yter hele 108 hestekrefter ved 6.000 o/min og er derfor høyst sannsynlig den samme motoren som sitter i Toyota Yaris T-Sport. For å betjene motoren kan kundene velge mellom femtrinns manuell eller firetrinns automatkasse.

Kun i USA

Scion: Nytt bilmerke fra Toyota


Scion xA og xB kommer på markedet allerede i juni, men da kun i California. I februar 2004 skal bilene også selges i sørstatene og på østkysten, før den omsider lanseres i hele USA på vårparten 2004. Utsalgsprisen skal for begge modellene ligge under 16.000 dollar, eller omlag 110.000 kroner.

Scion er i utgangspunktet kun tenkt for USA og det foreligger ingen planer om å markedsføre merket i Europa.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere nyheter
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer