Scénic som nesten-SUV

Praktiske Renault Scénic dresses opp som SUV, og det er bare fraværet av firehjulsdrift og noen centimeter med bakkeklaring som gjør at den skiller seg fra folke-SUVene.

Publisert
Sist oppdatert

Spesielt fordi folke-SUVene klart nærmere seg fleksibilene både i interiør og form. Scénic Conquest, som modellvarianten skal hete, er ikke den første fleksibilen som dresses opp på denne måten – allerede før jul viste Volkswagen frem Touran Cross med liknende styling.

Litt høyere

20 millimeter er Conquest høyere enn en vanlig Scénic, enda høyere hvis man tar med takskinnene som er standard. Effekter som grovere hjulbuer og tøffere støtfangere er på plass, ved siden av nyttige ting som beskyttelsesplater under og kraftige dørlister.

Også antisladdsystemet (ESP) skal være tunet for mild terrengkjøring, vi tipper det er antispinnfunksjonen som er programmert til å tillate noe mer hjulspinn for å øke fremkommeligheten. I forbindelse med hevingen er understellet optimert for dårlige veier med lengre fjæringsvei og snillere krengestag.

To eller fire motorer

Bilen kommer i utgangspunktet med en 2-liters bensinmotor som yter 135 hestekrefter eller en 1,9-liters dieselmotor som leverer 130 hestekrefter og 300 Nm ved 2.000 o/min. Begge motorene kommer med sekstrinnskasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer