VIDEO: Norges råeste race!

Se fire generasjoner av Lamborghinis raskeste kappkjøre på flyplass!

Lamborghini Countach startet det hele for over 40 år siden. Hvor mye raskere er «dagens Countach» - Aventador? Og hva med Murcielago og djevelbilen Diablo? Vi reiste til Dagali Flyplass for å finne det ut!

LAMBO-KAMP: Aventador (t.v.), Murcielago, Diablo og legenden Countach klare for å fly. Foto: Kaj Alver
LAMBO-KAMP: Aventador (t.v.), Murcielago, Diablo og legenden Countach klare for å fly. Foto: Kaj Alver Vis mer
Publisert

Lamborghini Countach er bilen som har vært på enhver bilinteressert guttunges vegg i plakatform. Designet som lamslo en hel verden da den kom i 1974, var akkompagnert av en tørst V12-motor som Lamborghini selv mente var verdens raskeste på den tida. Absurd og aggressivt, var nøkkelord på fabrikken. Vi kjørte en 1979-modell først i 2012, men det var litt av en opplevelse!

Siden den gang har Audi overtatt spakene, og gitt oss biler som Murcielago, som vi testkjørte i 2007, og etterfølgeren Aventador - som vi fikk oppleve fem år senere.

Vi har aldri sett disse bilene satt opp mot hverandre i et race… Før nå.

Johannes Einemo (32) fra Lærdal stilte med to biler: En Diablo med nesten 500 hestekrefter og en 580-hesters Murcielago.

Kjetil Åbø (44) fra Dokka kom med sin hvite 375-hesters Countach LP 500S fra 1984, mens Cato Larsen (46) fra Bergen gladelig stilte med sin knallgrønne og 30 år yngre Aventador. En superbil av ypperste kaliber og en av de virkelig store referansene i dag.

Audi vs. Lambo

For moro skyld - og for å gi et visst perspektiv – lånte vi en Audi Allroad 2.0 TDI av Harmann Bil for å kjøre mot Aventadoren. Resultatet er oppsiktsvekkende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer