Se godt på bildet av Volkswagen Bluesport

Den rimelige sportsbilen lever farlig.

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen har flere ganger vist konseptbiler som indikerer at man sysler med planene om å lage en liten, rimelig og gjerrig sportsbil med midtmotor og bakhjulsdrift. Så sent som på årets bilutstilling i Detroit i vinter, viste man en bil som virket å være veldig nær produksjon. Informasjonen fra Volkswagen tydet også på at man hadde for hensikt å lansere produksjonsversjonen av denne bilen i løpet av maksimalt et par år.

Nå har imidlertid problemene gjort seg gjeldende, og det er selvsagt de økonomiske nedgangstidene som er årsaken.

Lønnsom?

Det er det australske bilmagasinet Drive som melder at man nå revurderer planene om lansere bilen som i konseptform tidligere i år ble kalt Bluesport. Dette skyldes usikkerhet rundt hvorvidt man vil være i stand til å tjene penger på et nisjeprodukt som dette når bilmarkedet er i tilbakegang.

Porsche trekker seg

Spørsmålet er selvsagt også knyttet til utgiftsdelen. Det har vært antatt at Volkswagens sportsbil skal danne basis for flere modeller under flere merkenavn. Porsche var antatt å lage en egen versjon, men det er nå klart at det ikke blir noe av. Dermed er trolig Volkswagen avhengig av at Audi, Seat eller Skoda hjelper til med å dele kostnadene. Audi er nok den mest sannsynlige samarbeidspartneren av disse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer