Se nye Peugeot 308!

Etter mange spionbilder kan vi endelig vise deg de første offisielle fotografiene av den nye kompaktklassebilen fra franske Peugeot.

Publisert
Sist oppdatert

Bildene har allerede lekket ut, men først nå slipper Peugeot de første offisielle gjengivelsene av deres kanskje aller viktigste modell 308. Forgjengeren 307 kan gå av med pensjon med god samvittighet etter å ha gjort en god jobb både salgsmessig og når det kom til egenskaper. Nettopp derfor er spenningen knyttet til arvtakeren stor, også med tanke på alle konkurrentene som kommer i nye utgaver i løpet av de neste par årene. 308 må prestere, og det vet Peugeot.

Konservativ

Designen virker imidlertid ikke overdreven. Faktisk er den veldig forsiktig, og nye 308 ligner en blanding av 307 og en forstørret utgave av 207. Elegant vil noen synes, litt feigt vil andre igjen si. Størrelsesmessig har man heller ikke tatt i, de fleste kilder snakker om fire ekstra centimeter i lengderetningen; 425 totalt.

Mer påkostet

Interiøret er imidlertid ganske annerledes og ut fra hva vi kan se på de første bildene gir det et mer påkostet inntrykk. Det er tydelig at Peugeot har jobbet mye med kvalitetsfølelsen, et område som er avgjørende for mange kunder.

Lavere forbruk og utslipp

Avgjørende er også lavt drivstofforbruk, og Peugeot hevder at utslippene er redusert med 10-15 prosent. De aktuelle motorene er en blanding av gamle velprøvde løsninger og nye og mer moderne drivkilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer