Se opp for landeveispirater

Følg magefølelsen - kjør videre dersom du aner ugler i mosen.

FØLG MED: Ikke stopp for hvem som helst langs veien, europeiske landeveisrøvere kan lure deg før du aner det.  Foto: ALL OVER PRESS
FØLG MED: Ikke stopp for hvem som helst langs veien, europeiske landeveisrøvere kan lure deg før du aner det. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er god skikk å hjelpe havarerte bilister, advarer svensk politi nå mot å stoppe. Det kan nemlig ende opp med å koste deg dyrt.

Landeveispirater er ikke noe nytt nedover i Europa, men de blir stadig mer utspekulerte, så det kan være nyttig å vite hvordan de opererer.

Sommeren er nemlig høysesong for veipiratenes virksomhet, riktignok er det ikke veldig utbredt i Norge enda, men svensk politi mener at man ikke skal stoppe under noen omstendigheter, og at de som velger å stoppe gjør det på eget ansvar.

– Stopp ikke. Er man så dum så får man skylde seg selv, advarer Per-Arne Nilsson, politifullmektig i det svenske kriminalpolitiet til Aftonbladet.

Fast mønster

Det vanligste trikset er at de parkerer bilene langs veien, presenterer det hele som et hendelig uhell og forsøker å stanse forbipasserende bilister for å få hjelp.

Naturlig nok kan uhellet være ute og motorhavariet reelt, men vær kritisk og se an situasjonen. Ikke stopp om magefølelsen sier nei. Det er nemlig lov å kjøre forbi.

Bandene operer gjerne med et fast mønster. De får deg til å stoppe før de forsøker å lure til seg penger eller verdisaker på utspekulert vis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer