Se opp, Rolls-Royce!

Nå står lanseringen av helt nye Bentley Mulsanne for døren.

Nye Bentley Mulsanne til høyre. Klassikeren Bentley 8-litre fra 1930 til venstre. Foto: Bentley
Nye Bentley Mulsanne til høyre. Klassikeren Bentley 8-litre fra 1930 til venstre. Foto: Bentley Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Detaljene om Bentleys nye flaggskip, som skal erstatte den nå pensjonerte Arnage, er blitt sluppet litt etter litt. Vi har nå et ganske komplett bilde av den gedigne luksusbilen, som går i strupen på tungvektere (bokstavlig talt) som Rolls-Royce Phantom og Maybach og til en viss grad også Aston Martin Rapide og Porsche Panamera.

Les her: "Bentley knuser Rolls og Maybach".Les vår prøvekjøring av Rolls-Royce Phantom her.

Le Mans-referanse

Bentley Mulsanne er et navn kjennere vil dra kjensel på. Det ble brukt på en Rolls-Royce-tvilling (Rollsen het Silver Spirit/Silver Spur), som var på markedet mellom 1980 og 1992. Bilen er for øvrig oppkalt etter den raske rettstrekningen på Le Mans-banen. Det har å gjøre med Bentleys stolte historikk, med fem seiere nettopp på denne banen.

I salg til sommeren

Mulsanne ble vist så tidlig som i august 2009 i anledning Pebble Beach Concours D’Elegance i California, og vi kunne beskue den første gang på bilutstillingen i Frankfurt i september samme år. Og nå står altså omsider lanseringen for døren og den britiske produsenten, som tilhører Volkswagen-konsernet, har endelig sluppet detaljinformasjonen om sitt nye flaggskip etter flere pressemeldinger som ga bitvise opplysninger om bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer