Se, så vakkert!

Klassisk italiensk håndverk, håndbanket aluminium, V12 på 630 hester... Aaah!

Se, så vakkert!
Publisert
Sist oppdatert

Hva??? Har du ikke hørt om Faralli & Mazzanti, sier du? Det er en alvorlig mangel i almenkunnskapen om bil.

Vi har jo til og med skrevet om dem tidligere her på DinSide, i forbindelse med at de lanserte den meget eksklusive sportsbilen Antas V8. Spørsmålet den gang (i april 2006), var om det kunne bli stort mer eksklusivt.

Vel, her er svaret. Det heter Vulcan S V12.

Hyper-eksklusivt

I motsetning til Antas er ikke denne modellen teknisk hovedsaklig basert på Maserati. Den virker på mange måter som et mer selvstendig produkt. Faralli & Mazzanti hadde i mange år som hovedgesjeft å restaurere klassiske sportsbiler og ble blant annet eksperter på å banke ut elegante karosserideler i aluminium og å håndsy eksklusive skinninteriører. Med egne modeller er de i ferd med å benytte seg av denne uvurderlige ekspertisen for å bli produsenter i egen rett av de mest eksklusive italienske sportsbilene man kan tenke seg. I forhold til Antas V8 er åpenbart Vulcan V12 nok et skritt i denne retningen.

Mer stilren

Stilmessig mer enn hinter Faralli & Mazzanti Vulca S tilbake til de klassiske italienske GTene. Designer er ungareren Zsolt Tarnok og vi synes han har gjort en god jobb. Der vi syntes Faralli & Mazzanti Antas V8 var en litt voldsom miks av stilarter, nølende mellom Ferrari, Bugatti og Talbot Lago, synes vi Vulcan S er mer stilren og mer rendyrket italiensk. En fremtidig klassiker, spør du oss. (Se for øvrig lenke til vår sak om Antas V8 nederst i artikkelen).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer