Elbil-satsing

Se Toyotas 16 nye elbiler

Etter å ha vært en blant de tregeste i elbil-kappløpet, snur Toyota nå helt rundt. I løpet av de nærmeste årene skal 16 nye elektriske biler ut på veien.

BARE ELBILER: I 2030 skal Toyota selge 3,5 millioner elbiler i året og Lexus skal bare elektriske biler i Norge og Europa. Her er den komplette rekken av modeller som vil komme på markedet de neste årene. Foto: Toyota
BARE ELBILER: I 2030 skal Toyota selge 3,5 millioner elbiler i året og Lexus skal bare elektriske biler i Norge og Europa. Her er den komplette rekken av modeller som vil komme på markedet de neste årene. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere av de store bilprodusentene i verden har annonsert at de vil fase ut biler med forbrenningsmotor innen 2030 eller 2035. Mange har kritisert Toyota for å ikke å ha en tilsvarende plan for overgangen til nullutslippsbiler.

På en pressekonferanse i Japan i dag tidlig, la Toyota-sjef Akio Toyoda fram fabrikkens nye elbil-strategi. Der slo han fast at Toyota skal selge 3,5 millioner elbiler i året innen 2030. På dette tidspunktet skal alle biler som selges i Europa og USA være rene elbiler. I tillegg er målet at alle fabrikker skal produsere bilene uten CO2-utslipp i 2035.

Starter til våren

For å nå dette målet utvikler Toyota en komplett rekke med personbiler og varebiler. Akio Toyoda viste fram 16 nye elektriske biler under pressekonferansen.

Det starter om noen måneder med lanseringen av den elektriske SUV-en bz4X, som er utviklet sammen med Subaru. Dette er en bil på størrelse med Toyota Rav4. På plass i Norge til våren, med en rekkevidde på rundt 50 mil.

Flere SUV-er

Deretter kan vi vente blant annet en kompakt SUV som ser ut til å være på størrelse med dagens C-HR. En liten crossover og en stor SUV med mulighet for tre seterekker og seks-sju passasjerer står også på planen om ikke lenge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.