SEAT: Roadster med rally-gener

SEAT Formula er den første toppløse bilen vi noensinne har sett med SEAT-merket på grillen. Med en betydelig andel gener fra rally og Formel 1 i kroppen, er det kanskje ikke så veldig sjokkerende at roadsteren er like kjapp i avtrekkeren som Ferrari 355 og Porsche.

SEAT: Roadster med rally-gener
Publisert

Med sine 900 kilos egenvekt er SEAT Formula nesten bare halvparten så tung som Ferrari. Motoren i SEAT-roadsteren behøver dermed heller ikke være så stor og sterk som i de tidligere nevnte fartskongene, men akselerasjonshastigheten er helt på høyden med begge disse. Formula akselererer fra 0-100 kilometer i timen på 4,8 sekund. Dette er nøyaktig likt Porsche 911 GT3, og kun 0,1 sekund unna å tangere Ferrari 355 F1 og F355 --som altså akselerer fra 0-100 kilometer i timen på 4,7 sekunder.

Men SEAT skiller seg fra de andre nevnte fartsfylte bilene på ett viktig punkt; den er ennå bare en prototype. Likevel gir den sterke indikasjoner på hva vi kan vente oss fra SEAT i fremtiden.

Konkurransekjøring på veiene?

Roadsteren er ment å skulle bringe spenningen ved konkurransekjøring inn på motorveiene. Forhåpentligvis er det ikke farten det er snakk om her. -Men, til glede for alle med stor familie, så skal Formula også være konstruert med tanke på praktisk hverdagsbruk. Bilen er selvfølgelig en 2-seter, har et 100 liters stort bagasjerom, og har en tillatt lastevekt på 300 kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer