Annerledes overnatting på norgesferie

Seks camping-alternativer

Telt på taket eller en teltvogn fra gamleskolen - ja, takk! Her er campingalternativene for deg som ikke har førerkort for henger.

IKKE UTGÅTT PÅ DATO: De gamle teltvognene fra Combi camp eller Camp-let ser man ikke så mange av for tiden. De er imidlertid moderniserte og mer praktiske i dag. Foto: NAF
IKKE UTGÅTT PÅ DATO: De gamle teltvognene fra Combi camp eller Camp-let ser man ikke så mange av for tiden. De er imidlertid moderniserte og mer praktiske i dag. Foto: NAF Vis mer
Publisert

Sommerferien - eller la oss bare kalle den norgesferien - står for døren. Det er både opplest og vedtatt at nordmenn flest kommer til å ta ferien i gamlelandet, mens mange av disse skal på bilferie.

Ifølge en NAF-undersøkelse er det hele 37 prosent av befolkningen som skal på bilferie for å oppleve Norge. 38 prosent skal ha en aktiv ferie, med fotturer og naturopplevelser.

I den forbindelse har medlemsorganisasjonen testet seks ulike løsninger for camping, som du kan benytte når du kombinerer disse ferieformene.

Camp «hvor du vil»

Allemannsretten står sterkt i Norge. Det gjør at man kan campe nær sagt hvor man vil, så lenge man viser hensyn og ikke blir lenger enn to døgn.

I testen er altså seks overnattingsalternativer til bilferien plukket ut - alle innenfor kravet om at kun vanlig førerkort (klasse B) skal være nødvendig for å frakte utstyret.

Disse produktene er testet:

  • Taktelt
  • Mini-campingvogn
  • Teltvogn
  • Telt
  • Hengekøye med tarp og liggeunderlag
  • Madrass i bilen

- Mange er ikke klar over hvor mange måter man kan overnatte med bil og samtidig komme seg ut naturen. Det er mange flere alternativer på markedet enn de tradisjonelle bobilene og campingvognene, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer