Nordmenn i kø

Seks elektriske Kina-biler på vei til Norge

I september åpner kinesiske Polestar verdens første butikk i Oslo. Dette markerer starten på en ny tidsregning med flere kinesiske biler på vei til Norge.

11.000 I KØ: Byton blir kanskje den mest luksuriøse elbilen fra Kina. Over 11.000 nordmenn står allerede på venteliste. Foto: Byton.
11.000 I KØ: Byton blir kanskje den mest luksuriøse elbilen fra Kina. Over 11.000 nordmenn står allerede på venteliste. Foto: Byton. Vis mer
Publisert

Den kinesiske bilprodusenten kjenner godt til det norske elbil-eventyret. Både den ladbare hybriden Polestar 1 og elbilen Polestar 2 vil være på plass i butikk i september. Norske bilkjøpere er tydeligvis ikke skeptiske til Kina-biler:

- Interessen for Polestar, først og fremst den elektriske modellen, er svært stor i Norge. Jeg kan ikke avsløre hvor mange som har reservert Polestar 2, men det er enda flere enn vi hadde regnet med, sier markeds- og kommunikasjonssjef Brent Ellis i Polestar i Europa til Dinside.

Han forteller at de første bilene vil bli levert til kunder i mai neste år.

- Vi valgte Oslo for vårt første Polestar Place, fordi hele verden kjenner til det norske elbil-eventyret. Dette blir et flott utstillingsvindu for vårt nye, elektriske bilmerke, fortsetter Ellis.

230 elbilmodeller i Kina

Polestar er bare den første av mange kinesiske biler som kommer til Norge. En annen er Lynk&Co. Begge har hentet toppsjefer fra Volvo, henholdsvis Thomas Ingenlath og Alain Visser. Byton er det neste merket vi vil stifte bekjentskap med. Sjefen, Carsten Breitfeld, kommer fra BMW.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer