Seks meter Mini

Som navnet tilsier, er den beskjedne størrelsen vanligvis Minis viktigste kjennetegn. Men i USA er det som kjent "bigger, better, faster, more" som gjelder.

Publisert
Sist oppdatert

Derfor var det selvsagt en amerikaner som bestemte seg for å lage en limousin-utgave av Mini. Mini XXL, som farkosten kalles, får sin debut i Athen i sammenheng med Olympiaden og skal deretter brukes som blikkfang på diverse begivenheter rundt omkring i verden.

Boblebad i hekken

Mini XXL er 6,3 meter lang og er utrustet med to bakakslinger. Bilen er selvsagt proppet full av klassisk limousin-utstyr som TV-skjermer, DVD-spillere, telefoner, intercom og skinnseter. Høydepunktet er imidlertid boblebadet som befinner seg over de fire bakhjulene. Ved å fjerne bakre del av taket kan badet om ønskelig nytes under åpen himmel.

Works-motor

Motoriseringen er faktisk en ekte Mini-motor, nærmere bestemt kraftkilden vi kjenner fra Mini Cooper S Works. Slagvolumet er som i de andre Mini-motorene begrenset til 1,6 liter slagvolum, men takket være en kompressor produserer den 200 hestekrefter. Om dette duger i en 6,3 meter lang Mini er ikke godt å si. Men at den særdeles bra i en ordinær Mini, det kan vi skrive under på.

Les vår test av Mini Cooper S Works her.

Store bilder av Mini XXL finner du her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer