Mercedes-Benz med stor elbil-satsning

Seks nye premium-elbiler på vei

Ny elektrisk SUV skal komme allerede før årsskiftet, men Mercedes har mange flere biler i utvikling og til test.

KOMMER SNART: Mercedes-Benz EQS SUV (2022), Mercedes-Benz EQS (2021) og Mercedes-Benz EQE (2021) er med unntak av flerbruksbilen EQV de største elektriske Mercedes-ene til dags dato. Foto: Daimler
KOMMER SNART: Mercedes-Benz EQS SUV (2022), Mercedes-Benz EQS (2021) og Mercedes-Benz EQE (2021) er med unntak av flerbruksbilen EQV de største elektriske Mercedes-ene til dags dato. Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå begynner det for alvor å bli et bredt utvalg av helelektriske biler på det norske markedet. Stadig flere produsenter har vist at de tar elektrifiseringen på alvor, samtidig som stadig flere nye produsenter har dukket opp.

Dermed kan trolig nordmenn om ikke alt for lenge velge og vrake i elbiler – og få noe som dekker akkurat deres behov. Etter at nytt forslag til statsbudsjett 2021 ble lagt fram onsdag, gikk også Norges største bilimportør ut og sa de kan nå 2025-målet - om å kun selge elektriske biler - hele to år før tida!

Mercedes med seks nye elbiler - én snart her

Samme dag gikk det tyske storkonsernet Daimler ut med en pressemelding om sin elbilsatsning. De har allerede relativt stor suksess i Norge med den elektriske SUV-en EQC, samtidig som de første eksemplarene av vare- og flerbruksbilen EQV akkurat har ankommet landet.

Nå avslører de imidlertid at den mindre SUV-en EQA straks blir satt i produksjon, og trolig klar for det norske markedet i løpet av de tre første månedene neste år (Q1, 2021). Det vil i løpet av 2021 også komme en oppfølger med navn EQB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer