Sekshjulingen på vei

Det ser ut til å bli alvor med Covinis sportsbil med tre aksler...

Publisert
Sist oppdatert

Det italienske teknologifirmaet Covini Engineering annonserer på sin hjemmeside at de takket være inngåelsen av et joint venture med selskapet PMI, har entret produksjonsfasen for supersportsbilen med den spesielle egenskapen at den har to aksler foran og dermed seks hjul i alt.

Sikrere egenskaper

Covini mener nemlig at dette medfører bedre bremseegenskaper, komfort og retningsstabilitet. Sikkerheten får også et løft: Vannplaning unngås fordi det fremste hjulparet får unna vannet for det neste. Et hjul som eksploderer vil også få mindre dramatiske konsekvenser. Teknikken ble en tid (1976-1978), benyttet i Formel-1 av Tyrrell med lovende resultater oppnådd av Patrick Depailler og Ronnie Pettersson, men utviklingen ble ikke fulgt opp tilstrekkelig og strandet på utilpasset dekk-teknologi.

PMI Covini C6W, som bilen vi her har med å gjøre heter, har hittil kun eksistert som prototyper i form av en lukket og en åpen variant. Den ble vist første gang på bilutstillingen i Genève i 2005, og snodig nok annonseres produksjonen i det verdensøkonomien sliter med en stadig tøffere lavkonjunktur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.