Elbil

Selg den nå!

Det er gode tider for dem som planlegger å selge elbilen sin.

HETT: Om du planlegger å selge elbilen din, kan det være lurt å gjøre det nå. Foto: Heiko Junge / NTB
HETT: Om du planlegger å selge elbilen din, kan det være lurt å gjøre det nå. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leveringsproblemer og ventelister gjør at folk som ønsker seg ny bil, må smøre seg med tålmodighet. Dette viser seg i statistikken fra Opplysningskontoret for Veitrafikken.

Dobbelt så mange

Den viser at det så langt i år er solgt nesten 19 000 færre nye biler sammenlignet med samme periode i fjor.

Når det gjelder elbiler har pipa en annen lyd. Av disse er det solgt nesten 60 000 kontra 55 000 på samme periode i 2021.

- Nedgangen skyldes ikke manglende interesse for elbiler, men leveringsproblemer, blant annet på grunn av krigen, sier myndighetskontakt Thor Egil Braadland i Naf i en pressemelding.

Han mener det kunne vært solgt dobbelt så mange, om bransjen ikke var hemmet av leveringsproblemer.

Hett bruktmarked

Mangelen på nye elbiler slår ut på bruktmarkedet. Så langt i år er det omsatt over 50 000 brukte elbiler, som er en vekst på 43 prosent fra rundt 35 000 biler i fjor.

I mai i år kunne Finn.no melde at etterspørselen etter bruket elbiler var «helt enorm», og dette ser altså ut til å fortsette.

ULYKKER: Dersom du åpner døra på «riktig» måte kan du være med på å forhindre ulykker. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Juni 2022 er den måneden de siste to årene hvor det var flest søk på ordet «elbil», så det sier noe om interessen, kommenterer kommunikasjonsrådgiver i Finn, Linda Glomlien i en e-post til DinSide.

I juni 2022 ble 43 prosent av bilene som var annonsert solgt og i juli ble 45 prosent av bilene solgt, ifølge statistikk fra Finn som DinSide har fått.

- Vurderer du å selge elbilen din, er det med andre ord en god tid å gjøre det på, understreker hun.

Også eksportmarkedet har skutt i været. Statistikk viser at brukte elbiler fra Norge går i hopetall til det krigsherjede Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer