På nettet

Selger falske førerkort for 2.600 kroner

Med et enkelt nettsøk finner du flere firmaer som selger deg et nytt (falskt) førerkort, dersom du har mistet ditt for fart eller promille.

HELT LIKT: For et utrent øye er det falske førerkortet du kan kjøpe på nettet helt likt det norske. Noen blir tatt, men hvor mange falske kort som er i omløp, vet ikke Statens vegvesen.
HELT LIKT: For et utrent øye er det falske førerkortet du kan kjøpe på nettet helt likt det norske. Noen blir tatt, men hvor mange falske kort som er i omløp, vet ikke Statens vegvesen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De ser nøyaktig like ut som førerkortet du får etter å ha avlagt førerprøven her hjemme. I hvert fall for et utrent øye. Forskjellen er at dette er falskt og kan kjøpes for noen tusenlapper uten at du har avlagt noen form for førerprøve. Faktisk uten at du noen gang har sittet bak et bilratt.

Uten førerprøve

«Kan du ikke lenger kjøre barna til skolen fordi førerkortet ditt er beslaglagt? Er du fratatt førerkortet fordi du har kjørt for fort og gjerne vil ha det tilbake? Har du aldri klart førerprøven eller aldri hatt tid til å ta den på grunn av dårlig tid? Nå har du ingen grunn til å bekymre deg. Vi ordner et førerkort for deg raskt og rimelig», heter det i reklamen for ett av firmaene som selger falske førerkort.

På Google annonserer firmaene helt åpenlyst. Det ser ut som helt vanlige salgssider, med kjøpsinformasjon, bilder av glade mennesker og gode tilbakemeldinger fra kunder.

Koster 2.600 kroner

Vi tok kontakt med ett av firmaene som selger falske førerkort. Etter kort tid får vi svar fra en person som kaller seg John Thompson. Han bekrefter at han kan skaffe et norsk førerkort for 270 dollar, eller rundt 2.600 norske kroner etter dagens kurs. På spørsmål fra oss bekrefter han også at dette førerkortet blir registrert i databasene til norske myndigheter – inkludert Statens vegvesen. Hvordan det gjøres i praksis, får vi ikke noe svar på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer