Mot strømmen

Selger mer diesel enn noensinne

Skoda Octavia på salgstoppen, selv med dieselmotor.

BESTSELGERDIESEL: Skoda Octavia er nesten det eneste eksempelet på at det er mulig å selge diesel i Norge i dag. Blant de 27 mest solgte bilmodellene i dag, er det kun én bil som ikke finnes som elektrisk eller ladbar modell, nemlig Skoda Octavia. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer veldig mye i nybilmarkedet om dagen og det er lenge siden det var noen tvil om at det tar en kraftig dreining mot elektrifisering.

Nærmere 50 prosent av bilene som selges er helelektriske i et år der bilsalget generelt og for elbil spesielt går tråere enn forventet.

Blant de ti mest solgte modellene i juli, var det fem elbiler og fire ladbare hybrider på lista.

Riktignok er flere av bilene tilgjengelige med flere drivlinjer, men det er kun snakk om svært få annet enn ladbare varianter av de det gjelder.

Men innimellom alle de hel- og delelektriske bilene, er det en bil som virkelig går mot strømmen, nemlig Skoda Octavia stasjonsvogn. Den har dieselmotor og firehjulstrekk.

For noen år siden var dette selve definisjonen på Norgesbil som ga mye for pengene.

Med ny modell i 2014 ble modellen 9 centimeter lenger og ble 4,5 centimeter i bredden. Bagasjerommet økte til 610 liter og 1740 med baksetet nede.

Baksetet ble også romsligere og har grei plass til voksne.

Med hele sju motoralternativer, valg mellom forhjulstrekk og firehjulstrekk, hevet og vanlig understell, samt en sporty RS og røffere Scout, er det få modeller som tilbyr særlig større utvalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.