Bilsalget 2019

Selger mer enn før, men mange blør

Regnskapstallene hos de forskjellige bilprodusentene er i ferd med å tikke inn. Noen gjør det bra, men hos andre er alarmklokkene i full klang.

PENGE-GALOPP: Bilindustrien er i ferd med å gjennomføre store omstillinger. Det merkes på resultatene... Foto: NTB SCANPIX
PENGE-GALOPP: Bilindustrien er i ferd med å gjennomføre store omstillinger. Det merkes på resultatene... Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Toyota hadde en total økning av omsetningen på 3,8 prosent og et svært godt første kvartal (avvikende regnskapsår). De bedret resultatet med 3,9 prosent.

Likevel går de nå ut med advarsler. Toyota regner nemlig med at året blir dårligere enn det de har budsjettert med og varsler en nedgang på 2,7 prosent i driftsresultatet i forhold til i fjor. En sterkere yen på grunn av handelskrigen skal være forklaringen.

Ferrari går så det gviner

Ferrari har økt salget med 8 prosent til 2671 biler og ligger hele 9 prosent foran fjoråret – med en netto på 314 millioner euro. Likevel er investorene skuffet. De hadde regnet med at det skulle selges enda flere av de dyreste modellene. Dermed falt aksjekursen med 4,3 prosent.

Bedring hos FiatChrysler

I USA og Canada sank det totale salgsvolumet med 12 prosent i andre kvartal, men markedsandelen på store pickuper økte med 7 prosentenheter til 27,9 prosent. Noe som først og fremst skyldes RAM-pickupen – der er det nemlig penger å hente.

FCA økte da fortjenesten med 14 prosent - til 793 millioner euro - i annet halvår, til tross for at omsetningen falt med 3 prosent til 26,7 milliarder euro. I Europa klarte gruppen en fortjeneste på 22 millioner euro - selv om omsetningen falt med 10 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer