Test: Audi A7

Selvkjørende minimalisme

Sjarmløs designbombe.

STOR TREND: Coupelinjer på firedørsbiler blir stadig mer attraktivt. Audi har gått veldig langt for å gjøre A7 så ren og linjelekker som mulig. Den har gått fra småvulgær og bøllete til elegant - og kanskje kjedelig. Foto: Rune M. Nesheim
STOR TREND: Coupelinjer på firedørsbiler blir stadig mer attraktivt. Audi har gått veldig langt for å gjøre A7 så ren og linjelekker som mulig. Den har gått fra småvulgær og bøllete til elegant - og kanskje kjedelig. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De store tyske coupeene skal være designbombene. De opplagte valgene for design-freaks med prioritet på sporty komfort. Audi har bestemt seg for å være den mest diskrete og mest elegante av dem med nye A7.

Det var Mercedes som startet trenden i nyere tid med sin provoserende frekke CLS i 2005. Lange, slanke (og upraktiske) linjer med en hekk man enten hatet eller elsket.

Audis svar ble A7.

Forrige generasjon så bøllete ut. Spesielt etter faceliften med skarpere linjer i 2016. Hekken hadde det trøtte «gi faen-uttrykket» man kunne elske den ene dagen og hate den andre.

Audi har gjort en jobb for å gjøre nykommeren spiselig for flere. Den har fått en stigende linje på dørene og et lite løft over hoftene som gjør den mer spenstig enn blytung.

Baklysene er nå blitt en hel smal linje som gjør hekken snillere, men den mister noe av den fete karakteren.

De prøver å flørte med frekke lys isteden. Showet er morsomt de første gangene man låser og åpner bilen. Frontlyktene er av den avanserte Matrix-typen med Laserlight - som lyser bra.

Skjermer

Interiøret er en stilstudie i minimalisme. Når du slår av tenningen, preges interiøret av blanke flater med stramme linjer. Rattet følger samme stil, og er omtrent det eneste stedet man finner fysiske knapper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer