Selvparkerende Toyota

Toyota kommer snart med ny Prius. I Japan kan kundene få et system som gjør at bilen parkerer av seg selv uten at du trenger å bedømme hverken avstander eller rattutslag.

Selvparkerende Toyota
Publisert
Sist oppdatert

Ved hjelp av ryggekamera og en elektrisk motor på rattet kan Toyota Prius parkere av seg selv. Du kan se det selv på filmen det er lenket til lenger ned i artikkelen.

Forarbeid

Nettsiden dette befinner seg på er på japansk og det er ingen beskrivelse av dette tilgjengelig på europeiske språk. Slik det ser ut på filmen kjører du frem dit du skal parkere og aktiverer systemet. Sjåføren må først merke av på skjermen ved hjelp av piltaster hvor bilen skal stå, og etter det kan du bare lene deg tilbake. Bilen styrer seg på plass og blir stående i luken. Det ser ut som den perfekte lukeparkering når du er ferdig.

Forklaring til siden

Lenken under sender deg til Toyota i Japan og er da også på japansk og ikke helt selvforklarende. Men hvis du trykker på den lille boksen over tegningen til høyre starter filmen. Når videoen har startet må du trykke på "next" og filmen fortsetter, deretter trykker du på next igjen for å se selve parkeringen.

Her finner du filmen som viser hvordan Toyota Prius parkerer av seg selv.

Selvparkerende Toyota


Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder


  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer