Sensasjonell Jaguar skal produseres

Det spisser seg til i fremtids-superbil-ligaen. Etter Porsche med sin 918 Spyder kommer C-X75 fra Jaguar.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kan nå bekrefte det vi skrev i fjor, at Jaguar har ikke gitt slipp på en millimeter av sin integritet etter at de ble overtatt av indiske Tata for over to år siden. Selv om den tidligere kolonien har overtatt den prestisjetunge produsenten, ønsker man at kronjuvelene skal fortsette å skinne. Jaguar lever da også i beste velgående.

Ny designepoke

Det er ikke engang to år siden Jaguar, med sin nye XJ, slo ettertrykkelig fast at retrodesign var et lukket kapitel der i huset, etter at XF hadde bragt det nye designtemaet inn som et klart brudd med stilen som oppstod gjennom 50- og 60-tallet. Dette gjelder også den kommende supersportsbilen, som det nå er bekreftet skal komme i produksjon og som vil være basert på konseptet som ble vist i fjor.

Også Porsche tenker og handler i lignende baner. Les om epokegjørende Porsche 918 Spyder her.

Fra konsept...

Som konsept er Jaguar C-X75 mer enn en showbil, det fungerer også delvis som et rullende laboratorium som forløper for produksjonsbilen. Det er supersportsbil og elbil på samme tid. Den er utstyrt med en elmotor på hvert hjul og det blir det masse krefter av - faktisk 195 hk for hver av de fire motorene. Konseptbilen har, i tillegg til elektromotorene, to små bensindrevne generatorer som kan lade batteriene under kjøring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer