Sensasjonell ny Volvo

Plutselig viser det seg at familiestasjonsvogner skal være dieselhybrider.

Foto: Volvo
Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi anser nyheten Volvo kommer med her som intet mindre enn en sensasjon. Her snakker vi nemlig om en familiestasjonsvogn med hybrid drivlinje, 285 hestekrefter og masse trekkraft - som snart er klar for produksjon, og som lover et forbruk på under 0,2 liter per mil! Navnet er Volvo V60 Plug-in Hybrid.

Med en drivstofftank på 67,5 liter som i Volvo V60, betyr et forbruk på de oppgitte 0,19 liter per mil at man kan tilbakelegge cirka 3.500 kilometer på en tank, altså omtrent avstanden fra Oslo til Istanbul - eller fra Svinesund til det Afrikanske kontinentet.

Riktignok er Peugeot kommet den svenske kinesiske produsenten i forkjøpet (OK - bare kinesisk eid); vi kunne så sent som i går omtale deres nye dieselhybrid-familiestasjonsvogn 508 som er en "allroad"-type høyreist modell. (Les om den her).

Hittil sportsligste Volvo

Volvo V60 er det nyeste produktet i Volvos modellspekter og er blitt generelt godt mottatt, bortsett fra av de som synes Volvo skal bevare den tradisjonelle, litt trauste, "nyttekjøretøy"-stilen. Vi for vår del satte pris på bilens dynamiske egenskaper både da vi prøvekjørte de forskjellige versjonene ved lanseringen (les her), og da vi kjørte den i R-Design-utgave på Volvos testbane i Göteborg (den erfaringen deler vi med deg her).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer