Sensasjonelle ytelser i Panamera

Porsche ligger ikke på latsiden. De beviser her at de ikke bare driver "papirpushing", men at de også utvikler ledende bilteknologi.

Foto: Porsche
Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Porsche Panamera nærmer seg og, i første omgang er det bare V8-modeller som vises. Men, det er ikke enden på visa. Det kommer flere motorvarianter og ikke minst en hybridversjon.

Porsche velger å lansere Panamera med V8-motorer koblet til enten bakhjulsdrift eller firehjulsdrift. Innstegsmodellen heter Panamera S (bakhjulsdrift) og er ustyrt med en 4,8-liters V8 som yter 400 hestekrefter. Kraften går via enten sekstrinns manuell girkasse, eller dobbelkløtsj girkasse med syv gir.

Med dobbelkløtsj girkasse klarer den 0 til 100 på 5,4 sekunder og toppfarten blir 283 kilometer i timen. Forbruket er oppgitt til 1,08 liter per mil, noe som resulterer i et CO2-utslipp på 253 gram per kilometer.

Med Sport Chrono-pakke som inneholder blant annet Launch Control, synker 0 til 100 til 5,2 sekunder.

Manuell girkasse blir ikke tilbudt i Norge. 0 til 100 stiger til 5,6 sekunder og CO2-utslippet stiger fra 253 til 293 gram per kilometer. Med andre ord er dobbelkløtsjkassa meget effektiv.

I Tyskland vil denne bilen med dobbelkløtsjkasse starte på snaut 100.000 euro (cirka 870.000 kroner). Her hjemme vil den koste, hold dere fast, 1.737.000 kroner. Av dette er 780.545 er avgift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer