Sequentronic: Sportslig Mercedes-gir

Sekvensielle girkasser kombinerer det beste fra to verdener, og gjør det morsommere og rimeligere for deg som bilist.

Publisert

Den manuelle girkassen har tre store fordeler: de er rimelige å produsere, og brukt på en normal måte gir de et relativt lavt forbruk av drivstoff. I tillegg oppleves en manuell girkasse som mer sportslig enn en automatisk girkasse.

Automatgir har også et par store fordeler, men på andre områder. Automatgir gir en langt mer komfortabel kjørestil, og du trenger knapt å ofre girkassen noen oppmerksomhet underveis, derfor gir den også positive bidrag til sikkerheten. Automatkassen er dyrere i innkjøp, og gir et høyere forbruk enn en tilsvarende manuell girkasse.

En sekvensiell girkasse kombinerer automatkassens komfort og sikkerhet med den manuelle girkassens økonomi og sportslighet. I Mercedes-modellene (og i andre sammenlignbare modeller fra andre produsenter) er både forbrukstall, akselerasjonstider og toppfart den samme med Sequentronic som med manuell girkasse.Den sekvensiellen er i utgangspunktet en manuell girkasse der clutchpedalen erstattes av elektroniske, mekaniske og/eller hydrauliske enheter som gjør den jobben din venstrefot og clutchen vanligvis gjør.

Ved å introdusere et element av elektronikk blir det også mulig å sørge for en helautomatisk operasjon av en slik girkasse, i tillegg til at den kan overstyres manuelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer