Nordmenn er sene på grønt lys

Ser rødt på grønt

Venter du mer enn tre sekunder med å kjøre etter at lyser har skiftet til grønt, ser sjåførene bak deg i køen rødt.

MÅ VÆRE LYNRASK: Når lyset skifter fra rødt til grønt gjelder det å være lynrask. Grunnen til at mange somler med å få bilen i gir er enkel. Foto: Rune Korsvoll
MÅ VÆRE LYNRASK: Når lyset skifter fra rødt til grønt gjelder det å være lynrask. Grunnen til at mange somler med å få bilen i gir er enkel. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Det bør ikke ta mer enn tre sekunder, helst mindre, før du får bilen i gir og begynner å kjøre, når trafikklyset skifter fra rødt til grønt. Hvis ikke blir sjåførene bak deg i køen irriterte og sinte.

Det viser en ny undersøkelse som den britiske bilklubben RAC har gjennomført. 2500 bilister er spurt om hvordan de reagerer dersom bilen foran ikke starter umiddelbart når det blir grønt.

Menn er verst

Nesten halvparten (46 %) svarer at det ikke tar mer enn tre sekunder før irritasjon og sinne begynner å bygge seg opp. Det er imidlertid også sju prosent som ikke lar seg stresse i det hele tatt, og sier at det kan ta så lang tid som nødvendig. Resten synes det er greit å vente mellom fire og seks sekunder.

Det er de yngste sjåførene i køen som raskest blir sinte, viser undersøkelsen - også menn da ... Langt flere menn en kvinner sier at de lett lar seg hisse opp av trege sjåfører foran dem.

Opptatt med mobilen

Hva er årsaken til at mange bilister bruker lang tid på å få fart på bilen? I undersøkelsen svarer mange at det er fordi sjåføren først i køen har oppmerksomheten et annet sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer