Test: VW Arteon Exclusive R

Ser ut som en million, koster halvparten

Men den har en overraskende liten motor. Funker det da?

LEKKERT: Passat selges ikke lenger som sedan i Norge, med unntak av hybridversjonen GTE (435 000 kr). For alle andre motoralternativer må du velge Aerton dersom du ikke vil ha stasjonsvogn. Foto: Rune M. Nesheim
LEKKERT: Passat selges ikke lenger som sedan i Norge, med unntak av hybridversjonen GTE (435 000 kr). For alle andre motoralternativer må du velge Aerton dersom du ikke vil ha stasjonsvogn. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

:Vi kommer rullende i en svær flat og bred Arteon. Fronten er massiv og veldig særegen. Lyktene integreres i grillen på en måte vi aldri har sett før. Den har svære og stilige 20-tommers hjul. Coupe-linjene er frekke og har et hint fra Mercedes i hekken, selv om de kanskje ikke har lykkes like godt. Den har skikkelig «stance».

Billig

Det er spesielt to ting som overrasker med testbilen: prisen og motoren. Det eneste man egentlig savner er elektrisk åpning av den store og tunge bakluka og nøkkelfri adgang. VW har sydd sammen en særs hyggelig utstyrt kampanjemodell i Arteon Exclusive R.

Liten og gjerrig

Like mye som man lar seg imponere over utstyrsmengden, lar man seg forundre over motorvalget. Ved første bekjentskap blir man litt skuffet. Den blyge lille 1,5 literen på 150 hester og 250 Nm trykker deg ikke akkurat inn i setet når du gir gass.

Ikke akkurat det man forventer seg når man entrer en sportslig coupe. Men den er faktisk stor nok til å få den 1.645 kilo tunge Arteon fra stillestående til 100 km/t på 8,9 sekunder. Men velger du denne motoren er neppe akselerasjon din største interesse Da finnes det 280-hester med firehjulstrekk i stedet. Den koster faktisk bare 150.000 kroner mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer