Serife Celebi bestemmer hvordan Ford skal se ut

Ford B-Max får farger og materialer slik denne kvinnen vil ha det.

Nye materialvalg og farger setter sitt preg på nye B-Max.
Nye materialvalg og farger setter sitt preg på nye B-Max. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Navnet J Mays har de fleste med en fot innenfor bilbransjen fått med seg, og de som vet hvem han er vet også at han er å finne under vingene til ”The Oval Blue”, eller Ford om du vil.

Stort team

J Mays er designsjef, men det betyr ikke at han lager alt som er, helt alene. Bildesign er delt opp i mange fagområder, og når det gjelder farge- og materialvalg er det ofte damene som råder, i bilen som i heimen. Sånn er det også hos Ford, og damen som bestemmer hvordan din neste bil skal se ut heter Serife Celebi.

Så lenge den er sort

Celebi kommer opprinnelig fra Tyrkia, men flyttet sammen med foreldrene sine til Tyskland i en alder av fire år. I dag er hun bosatt i Köln, og har i den senere tid hatt ansvaret for nettopp farge og materialvalget i Fords kommende yndling, B-Max. I de tidlige dager var det Henry Ford selv som sto for denne jobben, og hans tanker om farger på Fords første kjennemerke, Model T, er gått inn i historiebøkene. Han fortalte at alle kunne velge den fargen de ville, bare den var svart.

Dette er Ford B-Max

Fra Evos til B-Max

Serife Celebi var involvert i en av fjorårets mest omtalte konseptbiler, Ford Evos, en bil hun også satte sitt preg på i form av farge og materialvalg. Evos vakte stor oppsikt ettersom det var det første skrittet mange mente var den nye Mondeo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer