Seriøst fra Hyundai: Ny, mer "europeisk" Sonata

Hyundais femte generasjon av Sonata er nå i salg i Norge. Bilen er større, mer rommelig og virker mer eksklusiv enn forgjengeren.

Publisert
Sist oppdatert

Som vi skrev i forbindelse med førpremièren på Hyundai Grandeur (DinSide, 10/03/2005), annonserte Hyundai i forbindelse med at den nye Hyundai Sonata ble presentert i Paris i oktober 2004, forsterkede ambisjoner for det europeiske markedet. Veksten skal drives gjennom produkter som i større grad enn tidligere apellerer til europeisk smak og behov. Målsetningen er å oppnå en annenplass blant importørene til Europa så tidlig som i 2006. Nissan er i søkelyset...

Mer europeisk design.

Bilen har vokst. Med en lengde på 4,80 meter er den til og med litt i overkant av nye VW Passat, som er blitt en stor bil. Akselavstanden er 2,73 meter. (Nye Passat: 2,71). Nye Sonata er 1,83 meter bred og 1,46 meter høy. På samme måte som med den nye luksusmodellen Grandeur, synes vi at nye Sonata har mer egen personlighet enn forgjengeren. I tillegg til å være større har den også et klarere og mer markant designspråk, uten at vi ville gå så langt som til å kalle det spennende.

Interiørmessig er det blitt bedre plass til alle; baksetepassasjerene får 3 cm mer benplass enn hva tilfellet var i forgjengeren. I høyden er det 2,2 cm mer plass foran, og 1,5 cm bak. Men det er særlig bagasjerommet som har fått nyte godt av økt størrelse; det rommer nå 523 liter i følge VDA-målingen (kilde: Hyundai), mot 430 i den foregående Sonata.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer