Sesongens beste vinterdekk

Dommen er klar. Her er sesongens testvinnere.

VINTERDEKK: Piggfritt, piggdekk, nytt, gammelt eller billig? Årets test gir deg god hjelp til å velge. Foto: Per Ervland
VINTERDEKK: Piggfritt, piggdekk, nytt, gammelt eller billig? Årets test gir deg god hjelp til å velge. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sikkert som banken at det hver høst kommer en ny dekktest av sesongens vinderdekk, så også i år. Den mest relevante testen for det norske markedet gjøres i regi av NAF-bladet Motor, i samarbeid med andre nordiske aktører. Selve testen utføres av finske Test World, som jobber fullt og helt med forskjellige typer tester, blant annet for media.

DinSide har pristestet flere av dekkene i testen: Her er årets beste tilbud på vinterdekk

Få gjør tester

Å teste dekk er en svært ressurskrevende oppgave, uavhengig om det er for sommer eller vinter. Det må gjøres under forskjellige forhold, og relevante forhold. Testene må gjøres med innkjørte dekk, og hver dekktype må testes under helt like forhold. Mange av testprosedyrene må dessuten gjøres på egnet lukket bane. Alt i alt er det mye som skal ligge til rette for å gå inn i den vitenskapen det er å teste et dekk, for ikke å snakke om 15-20 forskjellige dekk. Detaljer som temperatur, luftfuktighet, lufttrykk, hjulgeometri, banedekke, hastigheter, og mye mer skal ligge til grunn og gjøres rettferdig. Det er en tålmodighetsprøve uten like. I år har NAF og Test World benyttet en Ford Focus 2,0 som kjøretøy, og dimensjonen er lik på alle dekk; 205/55 R16.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer