Setefødsel hos Opel

Opel har utviklet et helt nytt førersete og hevder at det nye bilsetet har blitt hedret av uavhengige ergonomieksperter.

Publisert
Sist oppdatert

Den tyske bilprodusenten Opel hevder på ramme alvor at de har brukt utrolige 75 millioner euro, over 500 millioner kroner, på å utvikle det nye setet. Det nye førersetet, som vil få plass i Vectra og Signum i løpet av 2004, skal være et stort ergonomisk fremskritt sammenlignet med ordinære bilseter.

Aksjon sunnere rygger

Ifølge Opel opplever hele 80 prosent av den tyske befolkningen smerter i ryggen fra tid til annen og en tredel av den voksne befolkningen skal lide under kroniske ryggsmerter. Den tyske uavhengige komiteen "Aksjon sunnere rygger" har derfor laget en rekke retningslinjer for hvordan ergonomiske produkter, deriblant bilseter, bør utformes.

Mange justeringsmuligheter

Opel har tatt utgangspunkt i disse retningslinjene, noe som blant annet innebærer at sitteputen kan justeres i lengde, vinkel og høyde. Det elektrisk justerbare setet er også utrustet med høyde- og dybdejusterbar korsryggstøtte.

En høy seterygg skal sørge for skikkelig støtte for skuldrene og en aktiv hodestøtte, som kan justeres både i høyde og vinkel, skal forhindre nakkeslengskader. Ventilasjon i sittepute og seterygg skal lede vekk kroppsprodusert varme og bidra til økt komfort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer