Setefødsel hos Opel

Opel har utviklet et helt nytt førersete og hevder at det nye bilsetet har blitt hedret av uavhengige ergonomieksperter.

Publisert
Sist oppdatert
Setefødsel hos Opel

Setefødsel hos Opel

  1. Store bilder


Den tyske bilprodusenten Opel hevder på ramme alvor at de har brukt utrolige 75 millioner euro, over 500 millioner kroner, på å utvikle det nye setet. Det nye førersetet, som vil få plass i Vectra og Signum i løpet av 2004, skal være et stort ergonomisk fremskritt sammenlignet med ordinære bilseter.

Aksjon sunnere rygger

Ifølge Opel opplever hele 80 prosent av den tyske befolkningen smerter i ryggen fra tid til annen og en tredel av den voksne befolkningen skal lide under kroniske ryggsmerter. Den tyske uavhengige komiteen "Aksjon sunnere rygger" har derfor laget en rekke retningslinjer for hvordan ergonomiske produkter, deriblant bilseter, bør utformes.

Mange justeringsmuligheter

Opel har tatt utgangspunkt i disse retningslinjene, noe som blant annet innebærer at sitteputen kan justeres i lengde, vinkel og høyde. Det elektrisk justerbare setet er også utrustet med høyde- og dybdejusterbar korsryggstøtte.

En høy seterygg skal sørge for skikkelig støtte for skuldrene og en aktiv hodestøtte, som kan justeres både i høyde og vinkel, skal forhindre nakkeslengskader. Ventilasjon i sittepute og seterygg skal lede vekk kroppsprodusert varme og bidra til økt komfort.

Ergonomi for vanlige folk

Setefødsel hos Opel


Det nye Opel-setet er ikke enestående. I sammenheng med testing av biler har vi prøvesittet seter med enda flere justerings-muligheter enn dette. Det som imidlertid er problemet med disse setene, er at de nesten alltid befinner seg i svært dyre biler.

Det mest interessant med det nye Opel-setet er derfor at det skal monteres i relativt ordinære biler og at vanlige lønnsmottakere dermed kan få glede av ergonomenes innsats. Forutsetningen er selvsagt at setet ikke blir altfor dyrt. Den norske Opel-importøren vet foreløpig ikke hva setet vil koste, men regner med at prisen vil være overkommelig.

Store bilder finner du her.

Relaterte artikler:

  • Her finner du våre Opel-tester
  • Her finner du flere Opel-nyheter
  • Her finner du våre Opel spionartikler
  • Her finner du våre Opel lanseringsartikler

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer