Showets lavutslipps-stjerne

Fisker Karma, hybrid-luksusbilen, skal i produksjon. Snodig og besnærende.

Publisert
Sist oppdatert

Vi omtalte bilen første gang i november 2007 - den gang var det en konseptbil og bildet var et datagenerert fotografi. Men nå er bilen blitt vist for et mangfoldig og interessert publikum på bilmessen i Detroit, Michigan, USA. Mitt navn er Karma. Fisker Karma. Bilen er lav som en Porsche 911, lang som en Mercedes CLS og bred som en BMW 7-serie. Resultatet er... ualminnelig.

Det er legitimt å stille spørsmålet: Hva er det?

Q-drive hybrid

Det dreier seg om en sportslig luksussedan med spenstig design og (ikke overraskende), elementer fra sportsbilverdenen og luksusbilverdenen. Teknologien er basert på Q-Drive-konseptet som er en hybridløsning utviklet av Quantum Technologies, Fiskers teknologi-partner. En liten forbrenningsmotor sørger for lading av elektromotoren som er bilens hovedkraftkilde. Sistnevnte kan lades over natten via strømnettet og besørger deretter ca. 80 kilometer med fremdrift uten at forbrenningsmotoren behøver å kobles inn overhodet. For dagpendlere kan dette bety en tilnærmet utslippsfri kjøring hvis jobben er under fire mil unna.

Dramatisk reduksjon i utslipp

Fisker hevder at størstedelen av forurensningen fra biltrafikk kommer fra korte kjøreturer - hovedsaklig kjøring til jobb/skole/barnehage (60% av dagpendlingene er kortere enn 80 kilometer). Dette gjelder både i Nord-Amerika og Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer