Si din mening om trafikken!

I år 2000 skal Regjeringen legge frem en stortingsmelding om ”Nasjonal Transportplan”. Som seg hør og bør er det Samferdselsdepartementet som står bak denne stortingsmeldingen. Men allerede nå har Luftfartsverket, Jernbaneverket, Statens Vegvesen og Kystverket begynt utformingen av planen, og de utfordrer deg til å komme med meninger om trafikken frem mot år 2030. Si din mening – på internett!

Si din mening om trafikken!
Publisert

Og utfordringen fra disse statlige etater kommer i form av et utfordringsdokument på internettadressen http://www.ntp.dep.no/. Statlig skal det være. På denne siden kan du klikke på lenken ”Tilbakemelding”, og komme med dine synspunkter og meninger om transport og infrastruktur I Norge – og komme med konkrete innspill til det utfordringsdokumentet som allerede ligger ute.

Et lite tips i den forbindelse; ikke finn på å skrive ut hele dokumentet, med mindre du har veldig god tid og massevis av papir. De 11 kapitlene inneholder nemlig temmelig nøyaktig 100 A4-sider, og det tar sin tid å skrive ut på en vanlig blekkskriver.

Ambisiøse mål

Men de drøyt 100 sidene er underholdende lesing - om man har sansen for departementalt språk og luftige vyer. Vi har tittet gjennom dokumentene, og bringer deg noen luftige utdrag:

"Transporten fører ikke til død, livstruende skader eller varig helsetap" (innen år 2030 red. anm.)."Alle uansett alder og funksjonsnivå har gode transporttilbud"

Dette var et par av de luftigste visjonene fra innledningen til dokumentet. Så over til noen gullkorn fra de mer konkrete meningene og påstandene i rapporten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer