Sikker eller farlig?

OPPDATERT: Kjøp ikke ny bil før du har sjekket Euro NCAP-resultatene. Vi gir deg full oversikt over samtlige testede modeller - og har nå oppdatert våre lister med mer utfyllende informasjon.

Sikker eller farlig?
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Motor har siden våren 2003 servert våre lesere full oversikt over alle bilmodeller som er kollisjonstestet hos Euro NCAP. Listene har blitt løpende oppdatert etter hvert som nye resultater har kommet til.

Inntil i dag har vi kun presentert det antall stjerner den enkelte bilmodell har oppnådd. Nå har vi oppdatert våre lister med mer utfyllende informasjon. I hver av tabellene, som tar for seg de ni ulike bilklassene, vil du nå finne antall poeng de ulike modellene har oppnådd i både front- og sidekollisjons-testene. I tillegg vil du finne sammenlagt-resultatene og eventuelle beltevarsler-poeng.

Dermed kan du innhente mer informasjon enn tidligere. For eksempel vil det bli klart hvilke modeller som får fem stjerner på eget grunnlag (eksempelvis Fors S-Max) - og hvilke som trenger beltevarsler-poeng for å oppnå den ettertraktede femte stjernen (eksempelvis Opel Zafira).

I tillegg vil det bli klart hvilke modeller som med nød og neppe klarte den aktuelle stjernen (tredje/fjerde/femte) - og hvilke biler som klarte det med god margin.

 • De oppdaterte listene finner du i denne artikkelen.
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer