Sikker innpakning

Det sikreste er å pakke inn bilistene, mener GM.

Sikker innpakning
Publisert
Sist oppdatert

Bortsett fra å forby bilkjøring, hva mer kan bilprodusentene gjøre for å bedre sikkerheten i en bil? GM har nå annonsert markedets første sentermonterte kollisjonsputer, og hevder at dette skal bedre mulighetene for å komme unna en sidekollisjon med mindre skader.

Unngår millioner av kollisjoner

Tar vare på begge

Puten sitter montert i høyre side av førersetet på venstrestyrte biler, og skal virke både når sjåføren er alene, og når det sitter passasjer i høyrestolen. Puten er først og fremst ment for å beskytte føreren ved sidekollisjoner fra høyre, men skal også bidra dersom man skulle være så uheldig å rulle, ifølge GM. Puten er i tillegg med på å beskytte personene i frontsetene mot å slå i hverandre dersom uhellet er av kraftigere art.

Bildeserie:

Basert på undersøkelser

Bakgrunnen for at GM nå ønsker å montere nok en sidekollisjonspute er studier gjort ved det amerikanske NHTSA, National Highway Traffic Safety Administration. De har gjennom studier avdekket at en slik pute vil være til hjelp i 11 % av alle kollisjoner som ikke omhandler en velt. Undersøkelsen er gjort i femårsperioden 2004-2009, og involverer alle biler nyere enn 1999 modell. Undersøkelsen inneholder kun de ulykker hvor fører og passasjer har brukt bilbeltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer